Launching… de Refu Edu app!

Integreren gaat niet zonder leren. Of het nu gaat om een nieuwe taal, de geplogendheden in onze cultuur, vaardigheden verwerven, het rijbewijs halen, een job vinden, een belastigsaangifte invullen…

Integreren is leren.

Voor kortgeschoolde nieuwkomers is leren een uitdaging. Onderwijs is een vaak anoniem en onzichtbaar slachtoffer van gewapend conflict. Tussen juni en augustus 2003 werden bijvoorbeeld 80% van de Iraakse scholen matig tot ernstig beschadigd. Oorlog ontneemt kinderen het recht op onderwijs. Zonder schoolervaring, zonder te hebben leren ‘leren’, kampen nieuwkomers met een leerachterstand. Daarin schuilt precies de nood aan aangepaste methodieken en technieken om het leren van kortgeschoolde anderstalige nieuwkomers te faciliteren.

Met een applicatie op maat van kortgeschoolde nieuwkomers, ontwikkelde Rising You een instrument om leerinhouden op een didactisch onderbouwde en doeltreffende manier aan te brengen. Op maat van nieuwkomers. En op maat van begeleiders en instructeurs die in opvangcentra, scholen, opleidingen of de werkvoer nieuwkomers in leertrajecten begeleiden.

Meer informatie:  refuedu@risingyou.be

Education is the key to freedom